11.3.2013

Pipon korvaa kohta kravattinen hiuspanta

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 19.3.2013.

Pipon korvaa kohta kravattinen hiuspanta

Idea: Pipokausi alkaa olla lopuillaan. Kevään kunniaksi hiuksiin voi kietaista vaikka vanhasta kravatista tehdyn hiuspannan. Käyttämättä jääneitä ja muodista menneitä kravatteja löytyy lähes jokaisen miehen kaapista. Kirppareilta voi lisäksi tehdä upeita löytöjä. Hillitymmän pannan saat isoisän vihkikravatista, kevään kirkkaisiin väreihin taas sopii isän bilekravatti 70-luvulta.Tarvitset: Kravatin, napakkaa kuminauhaa, mittanauhan, sakset ja ompelukoneen.

Teet: Leikkaa kravatin kapeasta päästä viistetty osa pois. Mittaa ja leikkaa noin 54 sentin mittainen pala. Mittaa ja leikkaa kuminauhasta seitsemän sentin pätkä. Käännä kravatin päistä leikkausreunoja kravatin sisäpuolelle noin sentin verran. Ujuta kuminauhan pää ensin kravatin toiseen päähän noin sentin matkalta ja ompele päältä yhteen joko käsin tai ompelukoneella. Ujuta sitten kuminauhan toinen pää kravatin toiseen päähän ja ompele kiinni. Tikkauksen kanssa ei kannata tässä kohtaa nuukailla, joten ompele päät huolellisesti, vaikka useampaakin kertaan, jotta lopputulos (kuvassa) on kestävä.

Vinkki: Voit leikata kravatin myös leveämmästä päästä tai keskeltä, jos haluat hiuspannasta leveämmän ja epäsymmetrisemmän.

Keuruulainen 5.3.2013