11.4.2013

Paperista purkki koululaisen kynille

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 19.4.2013.

Paperista purkki koululaisen kynille


Idea: Kierrätyspaperirullista teet nopeasti persoonallisen kynäpurkin kotitoimistoon. Rullaus onnistuu pieneltäkin lapselta pienen harjoittelun jälkeen ja koululaisen pöydälle sopii vaikka sarjakuvista tehty purkki. Rullauksessa käytettävän paperin tulee olla hieman sanomalehteä tukevampaa ja parhaimman tuloksen saa kirjojen sivuista ja mainoslehtisistä.
Tarvitset: Kierrätyspaperia, sakset, viivottimen, lyijykynän, hiuspinnejä ja paperiliimaa.

Teet: Leikkaa kirjansivuista haluamasi levyisiä suikaleita (esimerkissä 10 cm), joiden pituus on vähintään 15 cm. Varmista, että kaikki suikaleet ovat saman levyisiä, jotta purkin reunasta tulee tasainen. Levitä paperiliimaa suikaleen reunaan ja lähde rullaamaan sitä lyijykynän päälle. Yritä pitää rulla kummastakin päästä tasaisena ja tiukkana. Levitä paperisuikaleen loppuun paperiliimaa, pyöritä rulla kiinni ja pujota kynä ulos rullasta. Pienempään purkkiin tarvitset n. 25 rullaa ja isompaan n. 40 rullaa. Yhdistä rullat reunoista toisiinsa hiuspinneillä sekä ala- että yläpäästä ja yhdistä lopuksi ensimmäinen rulla viimeiseen rullaan pinnillä. Voit halutessasi sujauttaa purkin sisälle esim. muovimukin, jos haluat että purkissa on myös pohja.

Vinkki: Voit koota paperirullista myös kuvassa näkyvän lasinalusen tai vaikka isomman tabletin. Isompia rullia saat, kun käytät rullausapuna paksumpaa kynää.

Keuruulainen 2.4.2013