11.5.2013

Ihana (ja ihanan nopea) lahja äitienpäiväksi!

Apua! Unohditko ostaa äitienpäivälahjan? Ei hätää! Anna äidille hemmottelulahja ja tee 10 minuutissa keittiön perustarpeista kuorintasokeria. Pakkaa sokeri lasipurkkiin ja koristele kauniilla etiketillä tai silkkinauhalla. Takuuvarma hittilahja myös äitienpäivän jälkeen!
Kuorintasokerin perusohje

1 dl taloussokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl juoksevaa hunajaa
0,5 dl öljyä (manteli, rypäleensiemen, oliivi, kookos...)

Sekoita kulhossa ensin keskenään taloussokeri ja fariinisokeri. Lisää kulhoon hunaja ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä mukaan öljy. Itse käytin manteliöljyä, joka on erityisen hyvää iholle, mutta voit käyttää myös rypäleensiemenöljyä, oliiviöljyä, kookosöljyä tai muuta ihonhoitoon soveltuvaa öljyä. Sekoita öljy hyvin joukkoon ja mikäli sokeri jää liian "kuivaksi", lisää öljyä kunnes seos on sopivan kosteaa.

Tämän perusohjeen sekaan voit halutessasi lisätä esim. muutaman tipan eteeristä öljyä (esim. minttu tai eukalyptus) tuomaan tuoksua. Myös teelusikallinen vanilliinisokeria tuo sokeriin ihanan tuoksun.

Lisää lahjaan mukaan vielä käyttöohje: Käytä vartalon kuorintasokeria 1-2 kertaa viikossa. Kostuta iho ensin, hiero kevyesti pyörivin liikkein ja huuhtele vedellä. Sis. kuorivaa sokeria, hoitavaa hunajaa ja kosteuttavaa öljyä.

Hyvää äitienpäivää!