22.5.2013

Pariton sukka muuttuu pupuksi

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme uusimmasta lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 28.5.2013.

Pariton sukka muuttuu pupuksi

Idea: Monessa perheessä tiedetään pesukoneen syövän sukkia. Usein pyykistä tuleekin takaisin vain pariton sukka. Hyväkuntoisesta, parittomasta sukasta voi tuunata lasten leikkeihin pehmopupun. Lasten sukasta saat söpön pikkupupusen ja isompaan pitkäkorvaan voi käyttää aikuisen sukan. Kannattaa leikitellä väreillä ja kuoseilla, sillä sukkapuput voivat olla minkä näköisiä vain: raidallisia, pilkullisia ja jopa kukkakuvioisia!


Tarvitset: Sukan, täytevanua, sakset, ompelulankaa, neulan, kaksi pientä helmeä, napin, pätkän nauhaa.

Teet: Täytä sukka vanulla mukavan pulleaksi, mutta varo täyttämästä sitä liian kovaksi. Ompele pienillä pistoilla sukan yläreuna umpeen ja käännä sukka ympäri. Kantapään kohdalle muotoutuu pupun kasvot, joita voit vielä muotoilla painelemalla vanua sormilla haluamaasi kohtaan. Korvat saat kun ompelet suoria pistoja sukan kärjestä kohti kantapäätä ja käännyt ennen kantapään reunaa takaisin. Ompele helmet pupulle silmiksi ja sopivan värinen, pieni nappi sopii nenäksi. Viimeistele pupu kietaisemalla sen kaulaan nauhasta rusetti.

Vinkki: Lasten vanhoista sukkahousuista voit tehdä hauskoja pehmokäärmeitä!


Keuruulainen 14.5.2013