30.9.2013

Säilykepurkissa sädehtii kynttilä

Keuruulainen on uusi, erilainen kaupunkilehti joka ilmestyy Keuruulla aina parin viikon välein. Keuruulainen jaetaan keskusta-alueella jokaiseen kotiin ja lisäksi sen voi napata mukaansa esim. K-market Järvituulesta tai Megamarketista. Me Tiltaltin yrittäjät teemme yhteistyötä Keuruulaisen kanssa ja kirjoitamme lehteen erilaisia kierrätys- ja tuunausaiheisia vinkkejä. Alla on vinkkimme syyskuun lehdestä ja seuraava lehti ilmestyy 8.10.2013.


Säilykepurkissa sädehtii kynttilä

Idea: Säilyketölkit voi nykyisin kierrättää metallinkeräyspisteisiin, mutta niistä voi askarrella myös kauniita kynttilälyhtyjä syksyiseen puutarhaan. Voit tehdä purkkeihin satunnaisia reikiä, viivamuodostelmia tai kuvoita mielesi mukaan.
  


Tarvitset: Säilykepurkin, vettä, pakastimen, pyyhkeen, vasaran, naulan.

Teet: Täytä säilykepurkki vedellä ja laita se pakastimeen vuorokaudeksi. Kun vesi  on täysin jäätynyt, voit aloittaa reikien tekemisen. Kieritä pyyhe reunoilta rullalle, niin että keskellä jää kuoppa johon voit purkin laittaa kyljelleen. Pyyhe imee kosteutta ja estää purkkia kierähtämästä alta. Naputa varovasti naulalla ja vasaralla purkkiin reikiä haluamiisi kohtiin. Kun olet valmis, anna jään sulaa purkin sisältä pois. Huomaa, että metallipurkki kuumenee käytössä todella kuumaksi, joten käytä lyhtyä vain palamattomalla alustalla ja ulkotiloissa. Ole aina varovainen kynttilöiden kanssa äläkä jätä niitä palamaan ilman valvontaa.

Vinkki: Mikäli haluat purkkiin jonkun tarkan kuvion, voit piirtää kuvion malliksi purkin kylkeen spriiliukoisella tussilla ennen pakastamista. Kun olet rei’ittänyt kuvion, voit pyyhkiä malliviivat pois spriillä.

Keuruulainen 10.9.2013